MarkedsføringSøkemotoroptimalisering (SEO)

Om søkemotoroptimalisering (SEO) fra MEDIAS.no

By 22. august 2018 No Comments

SEO, eller søkemotoroptimalisering, er en viktig del av webutvikling for ditt nettsted – – Enten du driver en nettside, har en nettbutikk eller du er en blogger, er målet gjerne at flest mulige brukere finner frem til nettsiden din.


Hensikten med SEO er at en nettside skal dukke opp øverst eller blant de øverste på en liste i et søkeresultat. Tidligere var det slik at søkemotorer baserte sine søk på rene søkeord, men i dag er denne prosessen blitt mer komplisert. Nå er dette blitt mer avhengig av kvalitet på innhold på nettsiden, teknisk oppsett  og deling på sosiale tjenester.

SEO er ett omfattende fagområde som spenner over mange ulike teknologier. Hos Medias skiller vi mellom følgende områder:

Teknisk SEO :

Optimalisering av publiseringsløsning eller CMS, informasjons-strukturer, CDN, TTFB, script-minification, SSL og Micro Data Snippets, AMP – Accelerated Mobile Pages for å nevne noe, øker synligheten og tilgjengeligheten for ditt nettsted hos søkemotorene.

On-site SEO :

Optimalisering av nettsidene slik at de appellerer godt både for brukere som leser innholdet og søkemotorene Google, Bing, etc. som tolker innholdet.  Dette omhandler tekstens leservennlighet, tekstlengde, søkeord-metning og mange andre faktorer.  Les mer om dette ved å klikke her.

Off-site SEO :

Faktorer som ikke nødvendigvis er på siden din. For eksempel lenker fra andre til deg, også kalt linkbygging eller referert til som link-juice, Sosiale medier som Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og så videre.

Leave a Reply